The Final

THE FINAL 2018 is op DONDERDAG 28 JUNI in Ahoy Rotterdam

 

Achtergrond
The Final is een groot Rotterdams schoolsportevenement voor leerlingen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Gedurende het schooljaar vinden er kwalificatiewedstrijden plaats in meer dan tien sporten in de verschillende gebieden van Rotterdam. De winnaars uit de gebieden strijden tijdens The Final in Ahoy om de podiumplekken. De school met de meeste winnaars wint uiteindelijk de prestigieuze wisselbeker.

Verschillende competenties
De kwalificatietoernooien en de finaledag vallen in de pijler Uitdaging & Talent. Naast het puntenprogramma is er een breed randprogramma waar iedereen aan deel kan nemen. Het bestaat uit sport- en beweegactiviteiten uit de drie pijlers van Schoolsport#010.

Fair Play & Respect
Sporten doe je samen. En daarbij respecteer je elkaar. Met dat uitgangspunt wordt The Final georganiseerd. Om extra aandacht te besteden aan de sociale kant van sporten reiken we aan het einde van The Final ook een prijs uit aan de school die gedurende de finales en voorronden de meeste Fair Play & Respect punten heeft verzameld. Deze winnaar wordt beloond met een heeeele grote Fair Play & Respect trofee.