In het vernieuwde schoolsportaanbod van de gemeente Rotterdam gaat het om meer dan de fysieke ontwikkeling en gezondheid van het kind.  In Schoolsport#010 is ook veel aandacht voor de mentale en sociale ontwikkeling en het ontdekken van talenten op verschillende niveaus. Plezier staat hierbij altijd centraal. Elke Schoolsport#010-school krijgt voor de groepen 5 t/m 8 ieder 10 zogenaamde credits waarmee een eigen schoolsportprogramma kan worden samengesteld met aanbod uit de verschillende pijlers. Eén clinic bestaat uit twee of drie lessen. Elke les kost één credit. De toernooien kosten geen credits. Hieronder meer uitleg.

Sociale vaardigheden & respect

Uitdaging & talent

Sociale vaardigheden & respect

Sport wordt hier ingezet als middel om de competenties behorende bij sociale vaardigheden en respect verder te ontwikkelen. Het gaat hierbij om klassikale clinics. Denk bijvoorbeeld aan weerbaarheidstrainingen en programma’s…

Bekijk het complete aanbod lees meer

Uitdaging & talent

In deze pijler wordt kennis gemaakt met diverse takken van sport door clinics uit het verenigingsaanbod, de gebiedstoernooien en de stedelijke toernooien. 
 Gebiedstoernooien zijn toernooien die kunnen leiden naar…

Bekijk het complete aanbod lees meer

Kinderen ervaren en ontdekken in deze pijler bijzonder beweegaanbod. Denk aan clinics freerunnen, hoelahoep en rope skipping nieuwe stijl. Activiteiten die met eenvoudige hulpmiddelen in hun eigen vrije tijd kunnen…

Bekijk het complete aanbod lees meer

Sport wordt hier ingezet als middel om de competenties behorende bij sociale vaardigheden en respect verder te ontwikkelen. Het gaat hierbij om klassikale clinics. Denk bijvoorbeeld aan weerbaarheidstrainingen en programma’s tegen pesten. Kinderen leren wat lichaamshouding voor gevolgen kan hebben en worden zich bewuster van zichzelf en van de ander.

Elke les is zo samengesteld dat iedere leerling ongeacht het motorische, cognitieve en/of sociaal- emotionele niveau kan deelnemen. Er is weinig tot geen winst en verlies waardoor iedere leerling deel kan nemen aan de oefeningen en vaardigheden.

In de lijst staan drie voorbeelden van competenties die centraal staan in deze pijler: zelfverdediging, zelfontplooiing en samenwerken.
De school kan één van deze competenties kiezen, waarna het schoolsportteam er passende clinics bij zoekt. Er kan geen keuze gemaakt worden uit specifieke clinics.

1 clinic bestaat uit 3 lessen en kost 3 credits.

Bekijk het complete aanbod

In deze pijler wordt kennis gemaakt met diverse takken van sport door clinics uit het verenigingsaanbod, de gebiedstoernooien en de stedelijke toernooien. 

Gebiedstoernooien zijn toernooien die kunnen leiden naar The Final. 
Scholen kunnen binnen hun gebied meedoen aan toernooien in verschillende sporten. 
De gebiedswinnaars kwalificeren zich automatisch voor de finales die worden gespeeld tijdens The Final in Ahoy.

Stedelijke toernooien staan los van The Final. De drie stedelijke toernooien die dit jaar worden aangeboden zijn: veldvoetbal, honkbal en zwemmen.
Scholen kunnen zich tot +/- zes weken voor aanvang van de toernooien aanmelden via de website. Maar let op; voor sommige toernooien zijn beperkte plaatsen beschikbaar. Plaatsing gebeurt dan op volgorde van inschrijving.

1 clinic bestaat uit 2 lessen en kost 2 credits. Deelname aan de toernooien kost 0 credits.

Bekijk het complete aanbod

The Final

Lees meer

Stedelijke toernooien

Lees meer